Hutspot met klapstuk
Print Hutspot met klapstuk

 

Bereidingstijd: 140 minuten
Personen: 4
Herkomst: Nederland
Categorie: Hoofdgerecht
Recept is van: Keukentips

Ingredienten

  • 1kg aardappelen
  • 750g winterwortels
  • 500g uien
  • 400g klapstuk
  • 50g boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Breng in een pan 1 deciliter water met zout aan de kook, leg hierin de klapstuk, leg een deksel op de pan en laat de klapstuk 1 uur koken.
  2.  Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in stukken.
  3. Maak de wortels schoon en snijdt ze in stukken.
  4. Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen.
  5. Schep het vlees even uit de pan en doe de aardappelen, wortels en uien in de pan met het kookvocht en leg er de klapstuk bovenop.
  6. Breng het aan de kook en laat het 20 – 25 minuten koken.
  7. Haal het vlees uit de pan en houdt het warm.
  8. Giet de aardappelen en wortels af, maar vang een beetje van het kookvocht op.
  9. Stamp het door elkaar en roer er de azijn, mosterd, peper, zout en een beetje kookvocht door.
  10. Doe de stamppot in een schaal. Snijdt het klapstuk in plakken en leg deze boven op de hutspot.  
 
Opmerking
 
Lekker met piccalilly.
Vervang de uien eens door prei. Dit is ook heerlijk. 
 

 

Bear