Bereiding
- Breng in een pan 1 deciliter water met zout aan de kook, leg hierin de klapstuk, leg een deksel op de pan en laat de klapstuk 1 uur koken.
- Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in stukken.
- Maak de wortels schoon en snijdt ze in stukken.
- Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen.
- Schep het vlees even uit de pan en doe de aardappelen, wortels en uien in de pan met het kookvocht en leg er de klapstuk bovenop.
- Breng het aan de kook en laat het 20 – 25 minuten koken.
- Haal het vlees uit de pan en houdt het warm.
- Giet de aardappelen en wortels af, maar vang een beetje van het kookvocht op.
- Stamp het door elkaar en roer er de azijn, mosterd, peper, zout en een beetje kookvocht door.
- Doe de stamppot in een schaal. Snijdt het klapstuk in plakken en leg deze boven op de hutspot.
|