Kippasta met penne en prei-kaassaus
Print Kippasta met penne en prei-kaassaus
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Categorie: Hoofdgerecht

Ingredienten:

  • 300 g kipfilet
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 600 g prei, in ringen
  • 100 ml kookroom light
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • 2 el kervel, fijngehakt
Bereiding
 
  1. Kook de kipfilet in ruim water met het bouillontablet in 15 min. gaar.
  2. Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  4. Bak de prei 4 min. Verdeel de kipfilet in stukjes.
  5. Voeg de kookroom, de kipfilet en de kaas aan de prei toe.
  6. Giet de pasta af en schep door de prei. Voeg een scheut van het kippenkookvocht toe zodat een smeuïge pasta ontstaat.
  7. Breng op smaak met de kervel, zout en peper en schep de pasta in 4 diepe borden.
Opmerking
 
Bron: Vrouwonline

 

Bear