Pikante kabeljauw met wilde rijst
Print Pikante kabeljauw met wilde rijst
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Personen: 4 personen
Herkomst: Nederland
Categorie: Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
  • 400 g witte & wilde rijst
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1-2 rode pepers zonder
  • zaadjes, in reepjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 1 limoen, in partjes

 

Bereiding
 
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Bestrooi de vis met zout.
  3. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten.
  4. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten.
  5. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten.
  6. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.
Opmerking
 Bron: Nederlands visbureau

 

Bear