Ingredienten
- 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
- 400 g witte & wilde rijst
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1-2 rode pepers zonder
- zaadjes, in reepjes
- 2 uien, gesnipperd
- 3 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
- 250 ml volle yoghurt
- 1 eetlepel verse koriander, gehakt
- 1 limoen, in partjes
|
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bestrooi de vis met zout.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten.
- Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten.
- Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten.
- Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.
|
Opmerking
Bron: Nederlands visbureau
|