Provencialse tonijnschotel
Print Provencialse tonijnschotel
provincialse tonijnschotel.jpg
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4
Herkomst: Frankrijk
Categorie: eenpansgerecht, ovenschotel
Recept is van: AH.nl

Ingredienten

  • 1 blikje tonijn moot in water (200 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak Provençaalse wokgroenten (400 g)
  • 2 uien, in parten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 Frans stokbrood (afbakbrood), in stukjes
  • 75 g kruidenboter (bakje 100 g)
     
Bereiding
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de tonijn in stukjes en schep om met wat peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de uien 5 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Stap 2. Meng de wokgroente met de tomatenblokjes met vocht en de stukjes tonijn en schep in de ovenschaal of braadslee. Bestrijk de sneetjes stokbrood met de kruidenboter, verdeel ze met de boterkant naar boven over de schotel, zodat het mengsel wordt afgedekt. Stap 3. Zet de ovenschaal of braadslee in de oven en bak het gerecht in 20 min. goudbruin en gaar.
 
 
 

 

Bear