Appel-bladerdeegtaartjes
Print Appel-bladerdeegtaartjes
appelbladerdeegtaartjes.jpg
Bereidingstijd: 15
Personen: 8
Herkomst: Nederland
Categorie: gebak, kinderhapje
Recept is van: Allerhande

Ingredienten

 

  •  2 stevige appels, gewassen
  •  1 pak bladerdeeg (diepvries, 230 g)
  •  1 ei, losgeklopt
  •  2 eetlepels rietsuiker


Materialen

  • appelboor
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding
 

Verwarm de oven voor op 200 °C Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de appels in dunne plakken, leg ze op het bladerdeeg en snijd het deeg circa een halve centimeter rond de appel uit. Leg de rondjes bladerdeeg met appel op de bakplaat. Bestrijk ze dun met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de taartjes te snel verkleuren, zet u de oventemperatuur terug naar 180 °C.

Opmerking
 

Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt het verder gebruiken als gewone suiker.

 

Bear