Drie in de Pan / Dikkertjes
Print Drie in de Pan / Dikkertjes
drieindepan.jpg
Bereidingstijd: 45 min
Stuks: 12
Herkomst: Nederland
Categorie: Lunch/nagerecht
Recept is van: mijnreceptenboek.nl

Ingredienten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 ei
  • 2 deciliter melk
  • 100 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • boter
Bereiding

Was rozijnen en laat ze uitlekken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel fijn. Klop in een kom een glad beslag van de bakmeel, snufje zout, ei en de melk. Voeg de rozijnen, appel, rietsuiker en kaneel toe en meng alles goed door elkaar. Verhit in een grote koekenpan wat boter en bak hierin 3 koekjes tegelijk.

 
Tip

U kunt ook de rozijnen vervangen door 100 gram cranberries

 

Bear