Kerstster (toetje)
Print Kerstster (toetje)
kerstster.gif
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4
Categorie: toetje,feestelijk
Recept is van: Dekamarkt.nl

Ingredienten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier
  • 25 g amandelschaafsel
  • 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt
  • 2 sinaasappels
  • handje veldsla
Bereiding
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek of snijd uit elk plakje deeg een ster en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sterren met eidooier en bestrooi ze met zout, versgemalen peper en amandelen. Bak de sterren in de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen. Roer in een kom de roomkaas los met yoghurt en bieslook en breng op smaak met zout en peper. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat de partjes op keukenpapier goed uitlekken. Leg de kerststerren elk op een bord en schep in het midden een bolletje van het kaasmengsel. Leg de partjes sinaasappel tegen de kaas aan. Garneer met toefjes veldsla rond de ster.
 

 

Bear