Kletskoppen met ijs en mangosaus
Print Kletskoppen met ijs en mangosaus
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Herkomst: Nederland
Categorie: Nagerecht
Recept is van: Hertog

Ingredienten

  • 50 g blanke amandelen
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • zout
  • 75 g margarine
  • 100 g bloem
  • 1 mango
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 200 g frambozen of aardbeien
  • 0.5 l Hertog Fruitspecialiteit Mango Abrikoos
  • poedersuiker
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Hak de amandelen grof. Vet een bakplaat in.
  • Meng in een beslagkom de basterdsuiker met het kaneelpoeder, wat zout en de margarine met de handmixer tot een homogene massa.
  • Meng de bloem en de amandelen in gedeelten erdoor tot een stevig deeg ontstaat.
  • Vorm het deeg tot kleine balletjes met een doorsnede van 1 centimeter en leg deze met een onderlinge afstand van 8 centimeter op de bakplaat.
  • Druk ze iets plat met een lepel.
  • Bak de balletjes boven in de oven in circa 6 minuten tot het dunne, donkerbruine koekjes zijn.
  • Laat ze even afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna met een pannenkoekmes op een taartrooster.
  • Laat ze afkoelen en bros worden.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • Houd 8 mooie plakken achter.
  • Pureer de rest van het vruchtvlees met het sinaasappelsap in de keukenmachine tot een gladde saus.
  • Was de frambozen voorzichtig.
  • Leg op vier borden een kletskop.
  • Schep hierop met een ijsbolletjestang een bol ijs.
  • Leg daar een kletskop op.
  • Schep de mangosaus langs de kletskopwafel.
  • Rangschik de helft van de frambozen op de bovenste kletskop en bestuif ze met poedersuiker.
  • Garneer met de mango en frambozen

 

 
 

 

Bear