Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hak de amandelen grof. Vet een bakplaat in.
- Meng in een beslagkom de basterdsuiker met het kaneelpoeder, wat zout en de margarine met de handmixer tot een homogene massa.
- Meng de bloem en de amandelen in gedeelten erdoor tot een stevig deeg ontstaat.
- Vorm het deeg tot kleine balletjes met een doorsnede van 1 centimeter en leg deze met een onderlinge afstand van 8 centimeter op de bakplaat.
- Druk ze iets plat met een lepel.
- Bak de balletjes boven in de oven in circa 6 minuten tot het dunne, donkerbruine koekjes zijn.
- Laat ze even afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna met een pannenkoekmes op een taartrooster.
- Laat ze afkoelen en bros worden.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
- Houd 8 mooie plakken achter.
- Pureer de rest van het vruchtvlees met het sinaasappelsap in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Was de frambozen voorzichtig.
- Leg op vier borden een kletskop.
- Schep hierop met een ijsbolletjestang een bol ijs.
- Leg daar een kletskop op.
- Schep de mangosaus langs de kletskopwafel.
- Rangschik de helft van de frambozen op de bovenste kletskop en bestuif ze met poedersuiker.
- Garneer met de mango en frambozen
|