Marsepeinsnoepjes
Print Marsepeinsnoepjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Herkomst: Belgie
Categorie: snoep
Recept is van: L. Lorent

Ingredienten

  • 300g ongepelde amandelen
  • 250g bloemsuiker
  • Een paar druppels oranjebloesemwater (bij de bakproducten in de supermarkt)
  • 1 à 2 druppels rode kleurstof (voor voedingsmiddelen)

Benodigdheden

  • Een zeef
  • Een keukenrobot
Bereiding
 
Breng 1 liter water aan de kook. Dompel de amandelen 2 minuten onder in het kokende water en giet daarna door een zeef. Spoel goed onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de bruine velletjes. Mix de gepelde amandelen in de keukenrobot met de bloemsuiker en het oranjebloesemwater tot een gladde massa. Voeg nu de kleurstof toe en rol er bolletjes van.
Opmerking
 
Tip: Je kunt de amandelen vervangen door kant-en-klaar amandelpoeder, maar de smaak zal niet zo intens lekker zijn

 

Bear