Oliebol met cranberry’s en romige vulling
Print Oliebol met cranberry’s en romige vulling
oliebol met cranberry.jpg
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 8
Herkomst: Nederland
Categorie: Feestelijk,gebak
Recept is van: C1000

Ingredienten

  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl suiker
  • olie om te frituren
  • poedersuiker
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • citroen
  • 50 g blanke amandelen, geroosterd
  • 100 g gedroogde cranberry’s (C1000)
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 zak(je) gedroode gist à 7 g
  • 1 zak(je) banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • 0,25 l halfvolle melk
Bereiding
 
  • Boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de gele schil dun af. Verwarm de melk tot lauwwarm. Roer de bloem met de gist, de suiker, het zout en het kaneel door elkaar
  • Voeg al roerende met een mixer met deeghaken de melk toe en roer het tot een egaal beslag.
  • Schep de citroenrasp, de cranberry’s en de amandelen erdoor en laat het beslag afgedekt met een schone theedoek of met huishoudfolie op een warme plek ± 1 uur rijzen.
  • Verhit de olie tot 190°C. Bak in twee porties 8 flinke oliebollen van het beslag. Keer de olie bollen als ze dit niet uit zichzelf doen.Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  • Bereid de banketbakkersroom volgens de aan wijzingen op de verpakking en doe hem over in een spuitzak met grove kartelmond. Snijd de oliebollen open en spuit er banketbakkersroom in. Leg de gevulde oliebollen op een schaal en bestuif ze dik met poedersuiker.
     

 

Bear