Schwarzwalder Kirchtrifle
Print Schwarzwalder Kirchtrifle

Schwarzwalder Kirchtrifle

Bereidingstijd: 120 minuten
Personen: 8
Categorie: toetjes feestelijk
Recept is van: kookjij

Ingredienten

  • 2 potten kersen (720 ml.per stuk)
  • 1 zakje vanillepoeder (voor 500 ml.)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr.amandelen
  • 500 gr.mascarpone
  • 750 gr.kwark
  • 150 gr.suiker
  • 1 citroen
  • 400 gr.slagroom
  • ca.250 gr.taartbodem (kant en klaar)
  • 300 ml.koude,sterke koffie
  • evt.citroenmiisse

 

Bereiding
  •  Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  •  Roer het puddingpoeder,vanillesuiker en 5 el.kersensap tot een glad mengsel.
  •  Breng de rest van de sap aan de kok en roer de poederoudding erdoorheen.
  •  Laat de massa al roerend 1 min.zachtjes doorkoken.
  •  Schep de kersen erdoor en laat de compte helemaal afkoelen.
  •  Hak de amdelen fijn en rooster ze in een droge koekepan.
  •  Rasp de schil van de citroen en pers deze uit.
  •  Roer de mascarpone,kwark,suiker,citroenschil en citroensap door elkaar.
  •  Klop de slagroom half stijf en schep de mascarpone-kwarkmengsel erdoorheen.
  •  Verbrokkel de taartbodem in grove stukken.
  •  Richt de trifle (in een groot glas) in met de compote,de stukjes koek en het mascarpone-
  •  kwarkmengsel en giet de koude koffie erbij.
  •  Zet de trifle minstens 1 uur koud weg.
  •  Garneer de trifle met wat milisse.

     

 
 
 

 

Bear