Schwarzwalder Kirchtrifle
|
Bereidingstijd: |
120 minuten |
Personen: |
8 |
Categorie: |
toetjes feestelijk |
Recept is van: |
kookjij |
|
Ingredienten
- 2 potten kersen (720 ml.per stuk)
- 1 zakje vanillepoeder (voor 500 ml.)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gr.amandelen
- 500 gr.mascarpone
- 750 gr.kwark
- 150 gr.suiker
- 1 citroen
- 400 gr.slagroom
- ca.250 gr.taartbodem (kant en klaar)
- 300 ml.koude,sterke koffie
- evt.citroenmiisse
|
Bereiding
- Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
- Roer het puddingpoeder,vanillesuiker en 5 el.kersensap tot een glad mengsel.
- Breng de rest van de sap aan de kok en roer de poederoudding erdoorheen.
- Laat de massa al roerend 1 min.zachtjes doorkoken.
- Schep de kersen erdoor en laat de compte helemaal afkoelen.
- Hak de amdelen fijn en rooster ze in een droge koekepan.
- Rasp de schil van de citroen en pers deze uit.
- Roer de mascarpone,kwark,suiker,citroenschil en citroensap door elkaar.
- Klop de slagroom half stijf en schep de mascarpone-kwarkmengsel erdoorheen.
- Verbrokkel de taartbodem in grove stukken.
- Richt de trifle (in een groot glas) in met de compote,de stukjes koek en het mascarpone-
- kwarkmengsel en giet de koude koffie erbij.
- Zet de trifle minstens 1 uur koud weg.
- Garneer de trifle met wat milisse.
|
|