Sinterklaas bonbons met amandelspijs
Print Sinterklaas bonbons met amandelspijs
sinterklaasbonbons.jpg
Bereidingstijd: 10 min
Stuks: 25
Herkomst: Nederlands
Categorie: snoep, bonbons

Ingredienten

  • 50 gram blanke, gepelde hazelnoten
  • 1 reep bittere chocolade
  • 300 gram amandelspijs
Bereiding
 
  1. Vermaal de hazelnoten tot grove kruimels dit kunt u doen in een keukenmachine mocht u deze niet hebben kunt u ook de hazelnoten in een afgesloten plastic zak doen en de noten dan fijn drukken met een deegroller of fles zodat er grove kruimels ontstaan.
  2. Doe hierna de kruimels in een kom.
  3. Breek vervolgens de chocola in kleine stukjes en doe deze in een metalen kom. Laat de chocolade au bain marie smelten of zet het op een theelichtje zorg er wel voor dat de chocolade langzaam smelt en roer het af en toe om.
  4. Verdeel de amandelspijs in 25 gelijke stukjes en maak hier balletjes van.
  5. De balletjes kunt u nu aan een zijde in de chocolade dopen en daarna in het hazelnoten kruim hiervoor kunt u het beste een sateprikker gebruiken.
  6. Haal de bonbon van de sateprikker en laat de chocolade afkoelen en hard worden.
  7. Hierna zijn ze klaar om op een schaal geserveerd te worden
Tip:
Vervang de amandelspijs voor marsepein
 
bron: sandstorms-kookboek.nl

 

Bear