- Ideetjeshuis - https://www.ideetjeshuis.nl -

Sinterklaasmijters met Zeesan Tiramisu

Verras iedereen eens op sinterklaas avond op een zelfgemaakt gebakje.
Helemaal in de sfeer van sinterklaas en uw avond kan niet meer stuk
 

Ingredienten

Recept

  • 1.000 g Moscaplus
  • 800 g ei
  • 100 g water
  • 25 g Citroenrasp

Vulling

  • 200 g Zeesan Tiramisu
  • 250 g water
  • 1.000 g slagroom

Decoratie

  • 600 g Am. Marsepein 1:2 Rol
  • 100 g Am. Mars. 1:3 Rol Geel
  • 300 g Paletta Spray Neutraal
  • 300 g Creme au Beurre met Cremo B Poeder
     
Bereiding
 

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscaplus toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Soortelijk gewicht 270-310 gram/liter.
Beslag uitstrijken op een plaat van 60 x 40 cm.
Oventemperatuur 190°C
Baktijd 25 minuten

Meng de Zeesan Tiramisu met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt er door.
Kapsel 2 maal doorsnijden, op een diepvries plaat leggen en vullen met tiramisu bavaroise.
Dunne laag creme au beurre op de boven kant en daarop een plak rode Am. marsepein 1:2 rol op 1,5 mm uitgerold.
Het geheel omdraaien met behulp van een tweede plaat en koelen.

Na het koelen omdraaien en op de rode marsepein 2 gele strippen marsepein in de lengte en 6 in de breedte.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal en snijden in 12 taarten.
Afwerken met kleine bolletjes creme met een chocolade strip, " Van St. Nicolaas".

Uitkomst 12 sinterklaasmijters.

Opmerking
 

bron: http://www.zeelandia.nl [1]