Trifle van speculaas en appel
|
Ingredienten Voor de speculaas:
Verder:
|
|
Bereiding
Voeg alle ingrediënten voor de speculaas samen. Kneed
tot een mooi samenhangend deeg. Bedek het met plastic en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg het op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de speculaas 10 à 15 minuten op 180° C. Laat afkoelen. Verkruimel de speculaas en voeg er wat calvados aan toe naar eigen smaak. Doe het water en de suiker in een pannetje en breng het mengsel aan de kook. Voeg de appelblokjes toe en laat ze kort meekoken tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Verdeel de speculaas over de dessertcups. Schep vervolgens een laag appelblokjes op de speculaas. Voeg naar eigen smaak vanillesuiker toe aan de kwark. Vul de dessertcups verder op met de kwark. |
|
Opmerking
|