Trifle van speculaas en appel
Print Trifle van speculaas en appel
Bereidingstijd: 1:30
Personen: 12
Categorie: toetjes,feestelijk
Recept is van: Soezie.com

Ingredienten

Voor de speculaas:

  • 125 g Mix voor speculaas
  • 1 eidooier
  • 30 g boter

Verder:

  • een geutje calvados
  • 300 g appels, geschild
  • en in blokjes gesneden
  • 300 ml water
  • 50 g suiker
  • 3 00 g kwark
  • vanillesuiker
Bereiding
 
Voeg alle ingrediënten voor de speculaas samen. Kneed
tot een mooi samenhangend deeg. Bedek het met plastic
en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de
oven voor op 180° C. Bestuif het werkblad met bloem en
rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg het op een met
bakpapier belegde bakplaat. Bak de speculaas 10 à 15
minuten op 180° C. Laat afkoelen.
Verkruimel de speculaas en voeg er wat calvados aan toe
naar eigen smaak. Doe het water en de suiker in een pannetje
en breng het mengsel aan de kook. Voeg de appelblokjes
toe en laat ze kort meekoken tot ze zacht zijn.
Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Verdeel
de speculaas over de dessertcups. Schep vervolgens
een laag appelblokjes op de speculaas. Voeg naar eigen
smaak vanillesuiker toe aan de kwark. Vul de dessertcups
verder op met de kwark.
 
Opmerking
Bear