Cocktail van kip met ananas, granny smith en kerrie
Print Cocktail van kip met ananas, granny smith en kerrie
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4 personen
Herkomst: Nederland
Categorie: Voorgerecht

Ingredienten

 

  • 3 kipfilets,
  • 1 granny smith-appel (in kleine reepjes),
  • 4 ananasschijven (blik of vers; ook in kleine reepjes),
  • 2 eetlepels zoete ketjap,
  • 1 liter kippenbouillon (blokje),
  • 2 eetlepels gembersiroop,
  • 2 eetlepels chilisaus,
  • ½ krop ijsbergsla,
  • 1 zakje grote kroepoek,
  • 1 flesje kerriesaus (circa 2 dl)

 

Bereiding
Verwarm de bouillon met ruim peper en zout.
Pocheer hierin de kipfilets 10 minuten. Snijd de filet in reepjes.
Meng nu de kerriesaus met gembersiroop, ketjap en de chilisaus.
Meng de appel- en ananasreepjes met de kip en voeg hier ruim de helft van de saus aan toe.
Doe de ijsbergsla in een glas en leg hier de kipsalade op.
Garneer met een toef saus en gefrituurde kroepoek.
Opmerking
 
Bron: Keurslager
Bear