Crostini met paprikarollade
|
Ingredienten
|
|
Bereiding
1. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder zaad en zaadlijsten.
Snijd de paprika’s in grote stukken,bestrijk het vel met olie en leg ze met het vel naar boven onder een warme grill tot het vel zwart is. Laat de paprika afkoelen in een plastic zak en verwijder het vel.
2. Snijd de steeltjes van de spinazie en leg deblaadjes in een kom.
Schenk er kokend water op en laat dit enkele min. staan tot de spinazie zacht is. Afgieten en af laten koelen. Knijp overtollig water uit de blaadjes, leg ze plat neer en dep ze met keukenpapier droog. 3. Leg een stuk plastic folie op een werkvlak. Leg de stukken rode paprika plat neer en laat de randen iets overlappen
(er moet een rechthoek ontstaan). Leg een laag spinazie op de paprika en leg daar een laag gele paprika op, zodat
u drie lagen hebt. Strooi de peterselie erover en rol de paprika in de lengte en met behulp van de folie stevig op. Druk de zijkanten dicht en leg de rol 3 uur in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm. Leg ze op een bakplaat, bestrijk
ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en rooster ze goudbruin.
5. Verwijder de folie, snijd de paprikarollade in 1,5 cm dikke plakjes en leg ze op het brood.Sprenkel olijfolie erover en gameer het geheel met parmezaase kaas
|
|
Opmerking
TIP: u kunt beleg en brood tot 6 uur van tevoren maken. Beleg het brood niet langer dan 30 min. voor het serveren, anders wordt het te zacht.
|