Japanse eirolletjes
Print Japanse eirolletjes
japanseeirolletjes.jpg
Bereidingstijd: 21 min
Personen: 4
Herkomst: Japan
Categorie: Hapjes
Recept is van: Tros Kompas

Ingredienten

  • 10 el. rijstwijn
  • 3 dl. kippenbouillon
  • 3 tl. sojasaus
  • 24 stuks eieren
  • 8 el. olie, plantaardige
  • 6 repen ramanassen
Bereiding

1. Roer de zoete rijstwijn en de sojasaus door de koude kippenbouillon.
2. Klop de eieren los in een kom en roer de bouillon er geleidelijk door.
3. Neem een vierkante omeletpan of grote koekenpan en verhit de olie hierin.. Schep een soeplepel van het eimengsel in de pan en zorg dat het volledige panoppervlak bedekt is.
5. Bak de omelet circa 15 seconden, druk eventuele luchtbellen er met een houten spatel uit.
6. Als de omelet voor driekwart gaar is, vormen zich blaasjes langs de randen maar is de bovenkant nog niet helemaal gaar.
7. Rol de omelet van achteren naar voren op.
8. Verhit op de ontstane ruimte weer wat olie en schep er een lepel van het eimengsel op (til de omeletrol even op met een spatel, zodat het eimengsel eronder kan komen).
9. Bak de tweede omelet en wikkel deze om de eerste heen.
10. Vorm van het eindresultaat met behulp van een bamboematje een nette strakke rol en laat deze circa 10 minuten rusten.
11. Snijd de eirol in reepjes van ca 2 cm dik en serveer deze met reepjes ramanas.
12. Geef er een kommetje sojasaus bij om te dippen.

Keukengerei
Omeletpan of grote koekenpan Bamboematje

 

Bear