Mini Quiche
Print Mini Quiche
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 10 quiches

Ingredienten

  • 10 vellen deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 50 gram bacon (in reepjes gesneden)
  • 50 gram Chorizo (in reepjes gesneden)
  • 1 sjalot (fijn gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 200 gram groenten (taugé en prei)
  • 3 eieren
  • 2 dl melk
  • 50 ml crème fraiche
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 50 gram geraspte Oud Amsterdam
  • 5 cherry tomaatjes (doormidden gesneden)
  • zout en peper
  • boter
Bereiding
 
  1. Bak de bacon en de chorizo afzonderlijk van elkaar met 1 eetlepel boter krokant. Laat ze uitlekken. 
  2. Klop de eieren los. Voeg de melk, de crème fraiche, de chilisaus en de kaas toe en doe er zout en peper naar smaak erbij. 
  3. Smeer de mini-taartvormpjes met boter in. Leg elk deegvelletje hierin de basis met een vork in prikken. Bak ze in de voorverwarm oven (200oC) voor 10 minuten. 
  4. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan, fruit hierin de sjalot en de knoflook 2 minuten. Doe de groenten erbij en roerbak voor 3 minuten. 
  5. Verdeel de krokante bacon/chorizo op het deeg in de vormpjes, verdeel de groenten hierop en met een lepel het eimengsel in de vormpjes verdelen. Doe op elk een halve cherry tomaat. 
  6. Bak de mini quiches 15 minuten in de oven gaar.
Opmerking
 
Bron: Kok Lonny Koffiemax

 

Bear