Ingredienten
- 4 kant-en-klare tortilla’s met een doorsnede van 25 cm
- 2 eetlepels honing
- mespunt cayennepeper
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 lente-bosuitjes
- 1 gele paprika
- 150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)
|
Bereiding
- Verwarm de tortilla’s even in een droge hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt zodat ze wat soepeler worden.
- Meng honing met cayennepeper en ketjap manis. Snijd de uitjes in de lengte in smalle lange repen. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in smalle reepjes.
- Leg de tortilla’s naast elkaar op een plank. Bestrijk ze met het honingmengsel. Verdeel daarover plakken kipfilet en reepjes ui en paprika.
- Rol de tortilla’s strak op en snijd ze schuin dwars door. Serveer ze rechtop in kleine glaasjes.
|
Opmerking
- Vervang de gele paprika door geroosterde paprika (potje) of gedroogde tomaten op olie.
- Maak er een garnalentortilla van door de kipfilet te vervangen door Hollandse garnalen of rivierkreeftjes.
|