Roergebakken spinazie met vleescurry
Print Roergebakken spinazie met vleescurry
restaurant_160.jpg
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4
Herkomst: India
Categorie:  
Recept is van:  

Ingredienten

  • 750 gram verse spinazie
  • 200 gram rijst bv basmati
  • 500 gram hamlappen in blokjes
  • 3 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 1 eetl. milde kerrypoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder ( djintan )
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 eetlepels olie
  • zout
  •  
Bereiding
 

Spinazie wassen en in vergiet doen. Rijst koken.

Bak 2 uien en knoflook tot ui glazig is. Voeg gember(geraspt), 1 theelepel rodepeper, kerry, djintan, laurier, kaneelstokje en vlees toe en bak dit 8 of 9 minuten mee. Voeg citroensap en kopje water toe. Laat geheel 15 minuten sudderen. Zout toevoegen.Bak in andere pan een ui glazig, voeg dan een deel van de spinazie toe en schep om, als de spinazie geslonken is, het andere deel deel.Roerbak de spinazie kort met peper en wat zout.

Opmerking
 

Serveer de roergebakken spinazie met de curry en rijst.

Eet smakelijk!

Bear