20 Ideeën voor Amuse hapjes
Print 20 Ideeën voor Amuse hapjes
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6
Herkomst: Amerika
Categorie: Hapjes, Amuse
Recept is van: Doortjes Haas

Ingredienten

  • plakjes jamòn serrano
  • kwarteleitjes
  • zalmeitjes
  • mosselen, zalm of eendenlever
  • filet américain
  • manchego of cabrales
  • membrillo
  • peer
  • zalm
  • wasabi
  • mierikswortelcrème
  • croisantdeeg
  • bacon
  • jamòn serrano
  • olijf
  • seranoham
  • tartaar
  • eieren
  • dadels
  • mortadella
  • boursin
Bereiding
 
Bereiden- 1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)
– alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever
– filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje
– rilletes van eenden- of varkensvlees
Deze hapjes doen het altijd goed:
– bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op
– plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig
– gevulde eieren
– gevulde dadels
– bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op
– laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort
– bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo
– bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel
– plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje
crème fraîche
– bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op
– Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.
– miniquiches
– Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze
– snijd een tortolla de patata in puntjes
– rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf

 

Bear