20 Ideeën voor Amuse hapjes
|
Ingredienten
|
|
Bereiding
Bereiden- 1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)
– alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever – filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje – rilletes van eenden- of varkensvlees Deze hapjes doen het altijd goed: – bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op – plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig – gevulde eieren – gevulde dadels – bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op – laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort – bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo – bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel – plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje crème fraîche – bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op – Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij. – miniquiches – Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze – snijd een tortolla de patata in puntjes – rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf |