![]() |
|
Ingredienten
Benodigdheden
|
|
Bereiding
We serveren verschillende hapklare amuses in kleine cupjes, o.a. kaas-, ham-, lever-, zalmcrème en stukjes Hollandse nieuwe. We rekenen op ca. 3 cupjes per persoon.
De helft van de bieslook zeer fijn snijden. Drie sjalotten in dunne ringen snijden. Snij van de paprika een brunoise en julienne. Wegzetten tot gebruik. Meng de kaas, zalm, ham, afzonderlijk, in een keukenmachine met een paar lepels mon-chou of crème fraîche tot een spuitbare crème. Doe alles apart in kommetjes. Meng door de kaascrème een beetje paprika brunoise, door de ham, bieslook, door de zalmcrème, een paar theelepeltjes kappertjes en peterselie. De leverworst fijn draaien en er fijn gesneden augurkjes door mengen. Haringen schoonmaken en in kleine stukjes, die in de cupjes passen, verdelen. Tot gebruik koel zetten. Presentatie Zet cupjes klaar op het werkblad. Spuit de verschillende crèmes in de cupjes. Leg de stukjes haring in de cupjes, garneer met sjalotringen en zalmeitjes. De overige crèmes garneren met groen, paprikajulienne, zalmeitjes enz. Over de serveerschalen verdelen (gemengd). Koel zetten tot gebruik. |
|
Opmerking
bron: de vorket
|