Mosselen in pittige tomatensaus
Print Mosselen in pittige tomatensaus
mosselenpittigetomatensaus.jpg
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4
Herkomst: Spanje
Categorie: Tapas, Vis
Recept is van: R. Tapper

Ingredienten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
  • 1 bosje verse koriander, de wortels en blaadjes fijngehakt en apart gehouden
  • 500 g hele, gepelde tomaten uit blik, in een blender gepureerd
  • 1 theelepel chilisaus (fles)
  • 375 ml droge witte wijn
  • 1 kg mosselen, schoongeborsteld en baarden verwijderd
  • takjes verse koriander, ter garnering
  • knapperig brood, voor het serveren
Bereiding
 

Verhit op een matig vuur de olijfolie in een pan die groot genoeg is om alle ingrediënten te bevatten. Voeg de ui, knoflook, gember en korianderwortels toe en fruit 2-3 minuten tot ze geurig zijn. Voeg de gepureerde tomaten, chilisaus, wijn en 1 theelepel zout toe. Meng goed en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg de mosselen en korianderblaadjes toe. Draai het vuur hoog. Leg het deksel op de pan en zet 4 dienkommen klaar. Controleer de inhoud van de pan om de 2 minuten. Neem de mosselen zodra ze open zijn uit de pan en verdeel ze over de dienkommen. Als u mosselen die open zijn verder laat sudderen, zullen ze zinken en taai worden. Het zal 6-10 minuten duren voor alle mosselen open zijn. Gooi exemplaren die niet opengaan weg. Schep de saus over de mosselen in de kommen. Garneer met wat verse koriander en geef er warm, knapperig brood bij om de saus mee op te nemen.

Opmerking
 
Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Tapas bij jou of bij mij thuis’ van Richard Tapper.
Bear