Naan
|
Ingredienten
|
|
Bereiding
Verhit de oven op 140 graden.
Doe in een klein schaaltje de gedroogde gist samen met een eetlepel warm water. Roer de suiker erdoor en laat het op een warme plek 5 minuten staan totdat er een schuimlaag op zit. Meng ondertussen de bloem, Nigella zaadjes, zout en bakpoeder. Voeg daarbij de olie, yoghurt en melk en dan de gistmengsel. Kneed het deeg met de vuisten ongeveer 10 minuten tot er een soepele deeg ontstaat. Doe het deeg in een schaal, dek het af met huishoudfolie en laat het op een warme plek ongeveer 15 minuten staan. Verdeel het deeg daarna in vier delen. Bestuif de werkoppervlak met bloem en rol de deegballen in een ovale vorm uit, dikte van een halve cm (niet te dun, anders worden ze te hard!). Plaats de broodjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven ongeveer 15. De naanbroodjes zijn klaar als ze wat gerezen, zacht en kruimelig zijn. Serveer ze direct. |
|
Opmerking
bron: www.indiaweb.nl
|