Vlammetjes
Print Vlammetjes
00003924-230x230.jpg
Bereidingstijd:

120 minuten

Personen: nvt
Herkomst: Nederland
Categorie: Snacks – Warm
Recept is van: Marijke Geurts

Ingredienten

  • Ingrediënten van Vlammetjes
  • 1 kg extra mager rundergehakt
  • 2 uien (heel fijn gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 1 maatschepje vlees kruiden
  • 3 dessertlepels Surinaamse sambal
  • 1 pak loempia vellen
  • 1 ei
Bereiding

De gehakt rul bakken en de ui en knoflook hier aan toevoegen samen met de vlees kruiden. Dan de Surinaamse sambal toevoegen. De gehakt een beetje af laten koelen en de loempia vellen ontdooien. Snijd elk vel in vieren en doe 1 theelepel gehakt op een punt van het velletje. Vouw de punt over de gehakt heen en dan vouw je de zijkanten naar binnen. Rol het nu op en plak het vast met los geklopt ei.
Van een kg gehakt maak je ongeveer 125 vlammetjes.
Je kan ze frituren (2 minuten) of 15 minuten in de oven doen op 200 graden C.

Opmerking

Heerlijk voor in de rust.

Bear