Wontons met garnalen
Print Wontons met garnalen
wontons.jpg
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: nvt
Herkomst: Thailand
Categorie: Hapjes – Warm
Recept is van: Marijke Geurts

Ingredienten

  • <100 gram roze garnalen,gekookt en gepeld
  • 2 bosuitjes
  • 1 theelepel thaise vissaus
  • vers gemalen peper
  • frituurolie
  • 16 wontonvellen
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 4 eetlepels zoetzure chilisaus
Bereiding
Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.maak de bosuitjes schoon.Hak de garnalen en bosuitjes fijn en meng ze in een kom met de vissaus en de peper.Verhit de olie in de frituurpan tot 180 graden.Spreid de wontonvellen uit op het werkvlak.Leg in het midden van elk vel 1 lepeltje garnalenmengsel.Bevochtig de hoeken van elk vel met wat water en vouw ze over de vulling naar boven,zodat er een pakketje ontstaat.druk de deegranden vast en draai ze,zodat de pakketjes goed gesloten zijn.Frituur de wontons in 4 minuten goudgeel en krokant.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.Bestrooi de wontons met koriander en serveer ze met de saus

 

Bear