Zomerse maaltijdsalade met kip en kerriedressing
|
Ingredienten
|
|
Voorbereiding
Kook de aardappelen, laat ze iets afkoelen. Kook kleine roosjes broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar en speol ze direct met koud water af. Snijd de tomaten vieren, verwijder het zaad en snijd er stukjes van. Verwijder de pit van de nectarine en snijd er schijfjes van. Snijd de stengelui in ringetjes. Snijd de kip in plakjes. Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar.
Bereiding
Doe in ieder bord achtereenvolgens: een hand sla, rucola, stengelui, en de aardappel in schijfjes. Verdeel hierover 1 el dressing en ga door met de broccoliroosjes, tomatenblokjes, nectarineschijfjes en de kip. Tot slot snijd je de avocado erboven in stukjes en schenkt nog een lepel dressing over de salade. Knip er wat bieslook boven en serveer. De rest van de dressing geef je er apart bij.
|
|
Tip
Heerlijk met warm stokbrood en een koud glas witte wijn.
|