Zomerse maaltijdsalade met kip en kerriedressing
Print Zomerse maaltijdsalade met kip en kerriedressing
maaltijdsalademetgerooktekip.jpg
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2
Herkomst: Nederland
Categorie: Salades
Recept is van: molenmeisje

Ingredienten

  • 2 handen fijngesneden ijsbergsla
  • 2 handen rucola
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 1 flinke nectarine
  • 2 middelgrote tomaten
  • 2 stengeluitjes
  • 3 middelgrote aardappels
  • 200 gram gerookte kip
  • halve geschilde avocado
  • een aantal sprieten bieslook
  • voor de dressing:
  • 100 ml magere yoghurt
  • 100 ml slasaus (of mayonaise)
  • 1 grote tl garam massala
  • 1 flinke tl thijmhoning
  • peper uit de molen
Voorbereiding
Kook de aardappelen, laat ze iets afkoelen. Kook kleine roosjes broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar en speol ze direct met koud water af. Snijd de tomaten vieren, verwijder het zaad en snijd er stukjes van. Verwijder de pit van de nectarine en snijd er schijfjes van. Snijd de stengelui in ringetjes. Snijd de kip in plakjes. Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar.

 

Bereiding
 
Doe in ieder bord achtereenvolgens: een hand sla, rucola, stengelui, en de aardappel in schijfjes. Verdeel hierover 1 el dressing en ga door met de broccoliroosjes, tomatenblokjes, nectarineschijfjes en de kip. Tot slot snijd je de avocado erboven in stukjes en schenkt nog een lepel dressing over de salade. Knip er wat bieslook boven en serveer. De rest van de dressing geef je er apart bij.
Tip
 
Heerlijk met warm stokbrood en een koud glas witte wijn.

 

Bear