De Belevenis
Print De Belevenis
debelevenis.jpg Wat is de Belevenis?

De reizende Belevenis is een splinternieuw uitgaanscentrum van ruim zestienhonderd vierkante meter dat verspreid over ons land haar deuren zal openen. Elke centimeter daarvan richt zich op genieten! Zo biedt het centrum acht verschillende themawerelden waar bezoekers samen met hun familieleden of begeleiders grenzeloos kunnen kunnen ervaren, ontdekken en beleven.

Er worden aangepaste theatervoorstellingen gespeeld, er worden massages geboden en in ons eigen restaurant ‘de Lekkernis’ worden onze gasten culinair verwend.

Het centrum beschikt vanzelfsprekend over alle noodzakelijke (zorg)aanpassingen en faciliteiten. Zo zijn er aangepaste toiletten en verschoningsruimtes, douchebrancards en de meest voorkomende tilliften. Veel aandacht is besteed aan veiligheid en een optimale klimaatbeheersing. De Belevenis biedt dagelijks plaats aan dertig gasten en hun begeleiders. Deskundige medewerkers en vrijwilligers worden ingezet om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Prikkelarm of prikkelrijk

Uitgaan betekent dat je zoveel mogelijk zelf je keuzes kunt maken voor wat je wilt doen, wilt zien, wilt beleven. Alle activiteiten richten zich op ‘zintuiglijke stimulering’; het aanbieden van prikkels om iemand bewust te maken van zijn omgeving, hem/haar uit te dagen daar iets mee te doen en contact te maken met een ander en de omgeving. Bezoekers kunnen grenzeloos ervaren, ontdekken en genieten. De Belevenis moet een manier van uitgaan zijn die past bij ieders wensen en mogelijkheden, met een goede balans tussen actie en rust. Muziek, geluiden, licht en video-effecten en al het actiemateriaal binnen de werelden worden via computers aangestuurd vanuit een technisch centrum; min of meer het zenuwcentrum van de Belevenis. Hierdoor is het mogelijk om op vastgestelde tijden binnen de ruimtes een prikkelrijk- of prikkelarm programma te bieden.

Aparte programmering – kinderen, volwassenen en dementerende ouderen 3

De Belevenis is er voor mensen die functioneren op een zeer laag niveau en die baat hebben bij rustige activiteiten gericht op zintuiglijke stimulering. Binnen alle activiteiten wordt er onderscheid gemaakt in bezoekersgroepen. Er zijn speciale dagen voor kinderen, voor volwassenen en voor dementerende ouderen – 3 (laatste fase van het dementieproces). De inrichting van het centrum zal op deze dagen hetzelfde zijn, maar de aangeboden activiteiten zullen (in nuances) verschillen. Ook omgevingsfactoren waaronder de belichting, het geluid en de keuze van muziek zullen op de bezoekersgroep worden afgestemd.

Kijk voor meer informatie op www.debelevenis.nl

 

Bear