Natuurmuseum Dokkum
Print Natuurmuseum Dokkum
Als u op de Grote Breedstraat voor het Waaggebouw staat, ziet u aan uw linkerhand de Kleine Oosterstraat. Op nr. 12 is het kleine – maar moderne – Natuurmuseum Dokkum gevestigd. Spannend, want dit museum herbergt de grootste overdekte kijkhut van Nederland.

U kunt geoorloofd gluren naar de natuur in de wijde omgeving van Dokkum. Denk maar aan de natuur van het unieke terpenlandschap of het vele water wat Friesland zo rijk is. Ook is er een diorama gewijd aan het Lauwersmeer. Zo krijgt u meer kennis over de natuur in Noordoost-Friesland. In de tentoonstellingszaal zijn wisselende exposities, waar met behulp van internet informatie opgevraagd kan worden over natuuronderwerpen.

Dit jaar is er van 4 april tot 31 oktober de actuele expositie “De natuur op het boerenerf”. In de nagebouwde boerenschuur zien we de kerkuil, boerenzwaluw en steenmarter. Op het erf eromheen andere wilde planten en dieren. Op een aantrekkelijke manier wordt er digitaal leuke informatie gegeven. Het museum is uitermate geschikt voor kinderen.
In de zomermaanden organiseert het museum in samenwerking met IVN Noordoost-Friesland excursies naar diverse natuurgebieden in de omgeving. Deze excursies zijn voor ieder toegankelijk.

Openingstijden:
maandag 13 tot 17 uur
di t/m vr 10 – 12 uur 13 – 17 uur
zaterdag 14 tot 16.30 uur, maar dan alleen tijdens de maanden juni, juli en augustus.

Adres:
Natuurmuseum Dokkum
Kleine Oosterstraat 12
9101 KK Dokkum
Tel. 0w519-297318.
www.natuurmuseumdokkum.nl
Info@natuurmuseumdokkum.nl
 

Bear