Space Expo Noordwijk
Print Space Expo Noordwijk
spaceexpo.jpg Reis door de ruimte in Space Expo:

Maak een reis door de geschiedenis van de ruimtevaart en beleef mee hoe raketten gelanceerd worden. Kruip in de huid van een astronaut en beweeg je in een ruimtestation of bekijk de maanlander op ware grootte. Op diverse plekken kun je zelf een film afspelen en je kunt proefjes doen met satellieten en alles te weten komen over onderzoek in de ruimte. Op het zwaartekrachtplein kun je jezelf wegen op aarde, en kijken hoe zwaar je zou zijn als je op Mars, Pluto of Neptunus zou wonen.

 

Tois… deux… unité… feu!!

Zo wordt op de lanceerbasis van Kourou in Frans Guyana afgeteld als er een Europese Ariane draagraket wordt gelanceerd. In Space Expo wordt elk uur, met bulderend lawaai, lich- en rookeffecten zo’n spectaculaire lancering nagebootst.

Space Kids Party

Elke woensdag, zaterdag en zondag zijn er Space Kids Party’s in Space Expo. Vier je verjaardag met je vriendjes en vriendinnetjes en maak er een echt ruimtefeestje van. Hoor wat je moet weten om astronaut te worden en doe mee aan de spannende Space activity. Lanceer een waterraket. Verdien een astronautendiploma met de handtekeningen van Nederlandse ESA astronauten Wubbo Ockels en André Kuipers.

Hoe werkt de zwaartekracht?

Wat is een zwart gat? Welke funktie hebben satellieten? En aan welke ruimtemissies wordt nu gewerkt? Bezoekers worden interactief betrokken bij het zoeken naar deze antwoorden op het zwaartekrachtplein, het satellietenplein, de spannende jaartallenquiz, de jaren 60/70 jukebox met oude ruimtevaartfilmpjes of de gravitatieput. Er is ruimschoots aandacht voor Europa’s rol in de ruimte, de laatste ontwikkelingen en de totstandkoming van belangrijke ruimtemissies.

Space Train

Neem een kijkje in de ‘keuken’ van Estec, de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. De Space Train brengt je naar de testfaciliteiten voor satellieten en/of naar het Erasmus Centre, het informatiecentrum voor het Internationale Space Station.

Openingstijden

Het hele jaar van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur
Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend
Rondleidingen En Space Kids Party’s op afspraak

Space Expo
Keplerlaan 3
2201 AZ Noordwijk

Tel. 0900 87654321 ( 15 eurocent per minuut )
Tel. 071 3646453

Vanaf 13 jaar € 9,00 3 4 t/m 12 jaar € 6,00 4 Space Train € 3,00 vanaf 9 jaar

 

bron: http://www.space-expo.nl/

 

Bear