Borstplaat
Print Borstplaat

Borstplaat is al een zeer oud snoepgoed, het maken van borstplaat is redelijk
eenvoudig en geeft een lekker resultaat

Ingredienten

  • 12 lepels suiker
  • 4 eetlepels water, melk of room
  • smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence cacao of oploskoffie
Bereiding
 

  • Meng de suiker met het water, de melk of de room en heel langzaam aan de kook brengen. Zo’n 5 minuten laten koken.
  • Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed.
  • Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker aan de kook brengen.
  • Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is.
  • Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten.
  • Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden.
  • Snijd kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel.
  • Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af
 
 

 

Bear