Viscake uit de oven
Print Viscake uit de oven
000524612_001_FRAL09010161_300.jpg
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4
Categorie: hartige taart, vis
Recept is van: Allerhande 1/09

Ingredienten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g koolvisfilet (diepvries), ontdooid
  • 1 beker crème fraîche (125 ml)
  • 4 zure augurken, zeer fijn gesneden
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 1 winterpeen
  • 1 grote appel
Bereiding

Verhit 2 el olie en fruit de ui. Dep de vis goed droog en bak hem mee. Druk de vis uit elkaar met een houten lepel. Verhit de oven voor op 200 °C. Roer de crème fraîche en de helft van de augurken door de vis, breng op smaak met zout en peper en meng de eieren erdoor. Doe het geheel over in de cakevorm en bak het in 20 min. gaar. Rasp de winterpeen en de appel en meng dit met de rest van de augurk en de rest van de olie, breng op smaak met zout en peper. Serveer de wortelsalade bij de viscake. Lekker met brood.

Opmerking
 
materiaal: kleine cakevorm (20 cm), ingevet

 

Bear