De Theefabriek
Print De Theefabriek
theefabriek.jpg Museum, schenkerij & winkel
De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederland’s enige theemuseum, een theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel.

In het theemuseum wordt u meegenomen op een verrassende ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee, van de plant tot het drinken.

De Theefabriek heeft drie hoofd-activiteiten:

Een uniek en veelzijdig toeristisch-recreatief bedrijf met

  • Nederlands enige theemuseum,
  • de theeschenkerij met de meest uitgebreide theekaart ter wereld en
  • een geurige theewinkel,

dit alles gevestigd in de voormalige kerk en pastorie van het pittoreske dorpje Houwerzijl, in het noordwesten van de provincie Groningen, aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer. De Theefabriek wordt jaarlijks door ongeveer 50.000 mensen bezocht.

Een tea-catering service waarmee u bij u op locatie een tea van De Theefabriek kunt (laten) verzorgen.

Een theehandel met

  • een theepostorderbedrijf waarin het volledige thee-assortiment uit de theewinkel ook bij de theeliefhebber thuis kan worden bezorgd, samen met een beperkt assortiment theegerelateerde artikelen.
     
  • een theegroothandel voor wederverkopers zoals theewinkels, delicatessenzaken, horeca en VVV’s, met een uniek assortiment van ruim 50 eigen theemelanges, prachtige theespecialiteiten rechtstreeks geïmporteerd uit China en een basis-assortiment theebenodigdheden.

De Theefabriek… een paradijs voor de theeliefhebber!

In de sfeervolle theeschenkerij kunt u kiezen uit een theekaart met ruim 300 soorten thee, kruiden, rooibos, vruchten en specerijen, maar ook spannende theecocktails, zowel koud als warm, met en zonder alcohol. Daarbij serveren wij ambachtelijk gebak, scones, muffins, poffert, sandwiches en allerlei andere lekkernijen. Op reservering zijn er ook uitgebreide theetoafels, teas, brunches en lunches te verkrijgen.

In de theewinkel kunt u heerlijk rondsnuffelen om net dat speciale theetje te vinden, een leuk cadeautje te kopen of een theeservies samen te stellen.

Voor veel gasten een onderdeel van een dagje uit of een vakantie in Noord-Nederland…

Entreeprijzen:

Standaard € 3,00
Kinderen 0 t/m 3 jaar € 0,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,00
PAS 65+ € 2,50
Groepen vanaf 21 personen € 2,50

Entreeprijzen zijn per persoon. Uiteraard zijn de theeschenkerij en de theewinkel vrij toegankelijk.

Adres:

De Theefabriek
Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl
www.theefabriek.nl
 

 

Bear