Paleis Het Loo
Print Paleis Het Loo
Paleis Het Loo Welkom in de wereld van de Oranjes

Paleis Het Loo ademt de sfeer en historie van de Koninklijke familie. Het was het lievelingspaleis van Koning-stadhouder Willem III en Koningin Wilhelmina. Dwalen door de intieme vertrekken, de tuinen en het park, is een heel bijzondere ervaring. Kom ook eens kijken op Het Loo en laat u verrassen door de wereld van de Oranjes!
 

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor het publiek.

De kostbaar ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de gereconstrueerde tuinen met hun waterwerken en sierlijk Paleis Het Loo in wintersfeer. Foto Paleis Het Loobelijnde bloemperken de sfeer van de 17de eeuw ademen. Door zijn fraaie ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland heeft een bezoek aan het paleis in elk jaargetijde zijn bekoring.

Het paleismuseum bestaat uit een hoofdgebouw (Corps-de-Logis) met links en rechts twee paviljoens, verbonden met dienstvleugels rond het voorplein (Basse-Cour). In de Oostvleugel, de vroegere keukens, zijn thans delen van de museumcollectie tentoongesteld. Op de bovenverdieping is het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden gevestigd. In de voormalige Oranjerie houdt de museumstaf kantoor.

De Westvleugel (voormalige paardenstallen) wordt gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen. Ook bevindt zich in deze vleugel restaurant De Balzaal. De stallen en koetshuizen bevinden zich direct bij de hoofdingang.

Achter het paleis liggen de ommuurde tuinen, met daar weer achter het paleispark, toegankelijk via het parkeerterrein bij de hoofdingang.

juli en augustus 2010
PRINSE(SSE)NDAGEN OP HET LOO
Beleef je eigen sprookje op Paleis Het Loo!

Op de dinsdagen 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus aanstaande is het op Paleis Het Loo ‘Prinsen- en Prinsessendag’. Kom verkleed naar Het Loo en laat je op een Koninklijke troon schminken als een echte prins of prinses! Er wordt een mooie foto van je gemaakt die je mee naar huis krijgt. In en rond het paleis kun je een speurtocht doen en in de tuin speelt het poppentheater een vrolijke voorstelling voor jong en oud.

Speciaal tijdens de schoolvakanties worden er op de vier dinsdagen in juli/augustus Prinsessendagen op Het Loo gehouden, waarbij de jonge museumbezoekertjes een dagje centraal staan. De kinderen worden geschminkt, gefotografeerd, kunnen een kleurplaat inkleuren, een speurtocht volgen en een poppentheatervoorstelling bijwonen. Al deze extra activiteiten zijn gratis (op vertoon van entreebewijs).

Daarnaast is het mogelijk een ritje met de paardentram te maken (€ 1,00) of een kinderaudiotour (€ 2,00; vanaf 6 jr.) door het paleis te volgen, waarbij je met een hoofdtelefoon op langs de paleiskamers loopt en luistert naar een spannend verhaal
over het paleis en zijn bewoners.
 

Kijk voor de AGENDA van 2010 op pagina 2

 

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.

Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn.

Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Gesloten ’s maandags.

Entree € 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. € 3,00 p.p., t/m 5 jr en MK gratis, ANWB-kaart geldig.

Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl

 

Pagina: 1 2
Bear