Pandan Cake
Print Pandan Cake
sponge-cake-pandan.jpg
Bereidingstijd: 1,5 uur
Herkomst: Indonesie
Categorie: gebak, cake
Recept is van: surinamsekeuken

Ingredienten

  • 300 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 8 middelgrote eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels water
  • 2 volle theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels groene kleurstof
  • 3 eetlepels pandan essence
  • 1 mespuntje zout
  • margarine (invetten ovenschaal of bakblik)

Benodigdheden:

ovenschaal of bakblik

Bereiding

Klop de eieren gedurende minstens 3 minuten schuimig. Doe de suiker, essence, zout en bakpoeder erbij en meng alles goed door elkaar, totdat de suiker is opgelost. Doe beetje bij beetje de bloem erbij en klop het tot dat er een luchtige massa ontstaat. Doe nu de kokosmelk, water en de kleurstof erbij en klop alles weer door alkaar. Als de cake niet groen genoeg is, kun je nog een eetlepel kleurstof erbij doen.

 
Verhit de oven op 180 graden. Vet een bakblik of ovenschaal in met margarine en giet vervolgens het beslag erin. Bak de cake in een uur gaar. De oven moet je tussentijds niet openen. Laat na het bakken de cake langzaam afkoelen in de warme oven.
 
 

 
 
Bear