pepernoten- speculaasijs met abrikozensaus
![]() |
|
Ingredienten
voor de garnering:
Benodigdheden:
|
|
Bereiding
klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
roer nu de likeur er doorheen. verdeel dit mengsel over 2 kommen. meng in de ene kom de gemalen pepernoten voorzichtig erdoor en in de andere kom de gemalen speculaas. zet beide komen in de ijskast tot gebruik. De hele eieren,dooiers en suiker in een heetwaterbad schuimig kloppentot de suiker is opgelost bij een temperatuur van ongeveer 37 graden. Laathet vervolgens afkoelen en klop het nogmaals schuimig. Deze massa over 2 kommen verdelen en voorzichtig door elkaar mengen. De 2 mengsels apart in vormen gieten,afdekken met plasticfolie en gedurende 4 uur in de diepvries laten opstijven. Maak de saus door de abrikozen fijn te hakken en deze op te zetten met water en suiker. Breng dit aan de kook en kook het ongeveer 5 minuten door. Haal de saus door een fijne zeef en laat de saus afkoelen. Nu per persoon van iedere ijssoort 1 plak afsnijden en op koude borden leggen. Garneren met slagroom,een takje munt, speculaasjes en pepernoten. Schep de saus er als laatse bij. |
|
Opmerking
4 uur opstijven in de vriezer |