Clup Welzijn en MEE Amstel en Zaan
Print Clup Welzijn en MEE Amstel en Zaan

Gezocht:
Vrienden!

“Vrienden maken je blij!”
 

Vrienden maken
Sommige mensen maken heel gemakkelijk vrienden. Anderen hebben er wat meer moeite mee. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, een stoornis in het autistisch spectrum of een chronische ziekte vinden het vaak lastiger om vrienden te maken. Voor een Vriendenkring maakt het niet uit of je wel of niet makkelijk vrienden maakt. Iedereen is welkom!

Wat is een Vriendenkring?
Een Vriendenkring bestaat uit een groepje van maximaal 6 mensen die het goed met elkaar kunnen vinden. In Purmerend starten dit jaar een aantal vriendenkringen. Iedereen met een beperking van 16 tot ongeveer 40 jaar kan zich aanmelden als vriend.

Een Vriendenkring komt regelmatig bij elkaar. Bijvoorbeeld één keer in de twee weken of één keer per maand, net zo vaak als je zelf afspreekt. Ook bedenk je als groep zelf wat je gaat doen, wanneer je dat gaat doen en waar je dat doet. Sommige activiteiten, zoals een middag bowlen, kosten geld. Van tevoren spreken jullie dan af wat het mag gaan kosten, je moet het immers zelf betalen.

Hoe vind je vrienden?
Ben jij op zoek naar mensen met wie het klikt en met wie je regelmatig iets leuks kunt gaan doen? Neem dan contact op met één van de contactpersonen. Je vindt de namen op de achterzijde van de folder.

  • In een kennismakingsgesprek kun je vertellen wat je leuk vindt om te doen, wanneer je tijd hebt, waar je woont en werkt, en wat je van jouw Vriendenkring verwacht. Jouw gegevens worden bewaard.
  • De contactpersoon nodigt je uit voor een kringlinkbijeenkomst. Op deze bijeenkomst komen allemaal mensen die graag bij een Vriendenkring willen. Zo kun je je eigen vrienden vinden!
  •  Is er een groepje gevormd, dan komen jullie eerst een aantal keer bij elkaar met een medewerker van het project Vriendenkringen en met een vrijwilliger.
  • Loopt het na een tijdje lekker, dan neemt eerst de contactpersoon en later de vrijwilliger afscheid en heb jij je eigen Vriendenkring!


Fotografie Inge Hondebrink

Kosten
Aan het zoeken van een Vriendenkring en de begeleiding zijn geen kosten verbonden.

Vrijwilliger bij een Vriendenkring
Als vrijwilliger ondersteun je een vriendenkring. Je zorgt er voor dat de deelnemers zelf vrienden maken en hun netwerk vergroten, o.a. door met elkaar af te spreken of samen iets te gaan ondernemen. Het is de bedoeling dat je 2 jaar onderdeel uitmaakt van deze Vriendenkring. Als vrijwilliger word je begeleid door de contactpersoon van de betreffende Vriendenkring. Je ontvangt een onkostenvergoeding van maximaal € 10, – per maand.

Vind je het leuk om een Vriendenkring te ondersteunen bel of mail met één van de contactpersonen.

Meer informatie en aanmelden
• Jozien Zandbelt, Clup Welzijn
telefoon 0299 480 630 of mail naar j.zandbelt@clup.nl
www.clup.nl
• Miranda van Elden, MEE Amstel en Zaan
telefoon 0299 412 612 of mail naar m.van.elden@meeaz.nl
www.meeaz.nl
 

 

 

Bear