G-hockey bij hockeyvereniging MYRA in Amstelveen
Print G-hockey bij hockeyvereniging MYRA in Amstelveen
Sinds het seizoen 2000/2001 is er elke zaterdagochtend ook een speciale training op MYRA, namelijk de training van de G-hockeyers. 37 spelers met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 8-25 jaar trainen elke week van 10.00 – 11.00 uur. Begeleid door enthousiaste MYRA-trainers leren de spelers de basisbeginselen van hockey en veel hockeytrucs.

Er wordt altijd begonnen met een gezamenlijke warming-up en daarna gaan de spelers in kleine groepjes met een eigen trainer allerlei oefeningen doen. Termen als pushen, overspelen, verdedigen, flatsen, reverse en backhandstop zijn hierbij al de normaalste zaak van de wereld geworden. Aan het einde van de training wordt er altijd nog een partijtje gespeeld, waarbij iedereen goed zijn best doet en goed overspeelt en er vallen veel doelpunten.

Sinds seizoen 2006/2007 wordt er ook een echte regionale competitie gespeeld georganiseerd door de KNHB. MYRA speelt mee met vier teams!!! Er wordt gespeeld op een kwart veld in zestallen compleet met keeper en de teams zijn heel fanatiek. Het eerste G-team speelt zelfs 8-tal competitie op een half veld en spelen daarin ook met strafcorners. Het zijn hele spannende wedstrijden. Af en toe zijn er ook een toernooien tegen andere clubs met G-hockey uit Nederland. We hebben sinds 2004 op paaszaterdag altijd ons eigen toernooi op MYRA: Het Paas-hock-Ei-toernooi. Dit is altijd een groot succes!!! Alle teams mogen dan ook origineel gekleed komen en tijdens de lunch is er een swingende paas-disco. Het is een druk bezocht toernooi en er komen teams uit heel Nederland.
De ouders van de spelers staan altijd langs de lijn als vaste supporters en ze moedigen hun kinderen enthousiast aan. Veel ouders, broers en zussen zijn bij alle trainingen, wedstrijden en toernooien van de partij. Bij de toernooien vaak compleet met fototoestellen, videocamera’s en spandoeken. En de ouders mogen zelf ook wel eens hun hockeykunsten vertonen. Elke laatste training van het seizoen mogen ze namelijk meedoen tijdens de ouder-kind-training. Dit is voor de ouders vaak erg vermoeiend en moeilijk. ze klagen dan tijdens de training al vaak over spierpijn. Maar de kinderen helpen goed en doen alles prima voor. Na deze speciale training eten we altijd gezellig samen pannenkoeken en sluiten we het seizoen feestelijk af.
En dat G-hockeyers ook van feesten houden is inmiddels ook duidelijk!!! Elk seizoen gaan we met z’n allen in december disco-bowlen en patat eten.. Ook op de feesten van de DEF-jeugd van MYRA zijn de G-hockeyers van de partij. De rest van de MYRA-jeugd vindt het ook erg gezellig en leuk. Kortom, de G-hockeyers zijn niet meer weg te denken op MYRA!!!
En nieuwe leden zijn natuurlijk altijd nog welkom!!! Geïnteresseerde spelers mogen eerst drie keer mee komen doen en daarna beslissen of ze op hockey willen. Nieuwe leden moeten wel tussen 7-18 jaar zijn. Bel voor meer informatie naar:
Marjolein Selier, coördinator G-hockey MYRA, 06-28263228
(zie ook www.hvmyra.nl, junioren, G-hockey)
 

Bear