science center NEMO
Print science center NEMO
Verboden af te blijven!

Direct naast het Centraal Station staat één van de modernste architectonische hoogstandjes van Amsterdam. NEMO, het grote, groene gebouw in de vorm van een schip, biedt onderdak aan het grootste science center van Nederland. Het gebouw is ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Renzo Piano. Vanaf het dakplein, door Piano “piazza” genoemd, is een schitterend uitzicht over Amsterdam te bewonderen.
 

NEMO moet je doen!

In NEMO maken jong en oud in diverse tentoonstellingen op speelse wijze kennis met een wereld vol wetenschap en technologie. Vijf verdiepingen vol spannende, leuke en steeds weer nieuwe doe- en ontdekdingen: tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Je mag overal aankomen, alles is interactief. NEMO moet je doen!

Wetenschap fascineert

Kom naar NEMO en bekijk hoe je er over dertig jaar uitziet in de Age Machine. Experimenteer met wiebelende wolkenkrabbers in ‘Krachtpatsers’ of ontdek wat er gebeurt als je zoent bij Teen Facts. Kruip in de huid van een chemicus en doe proefjes in NEMO’s Wonder Lab. En wil je even uitrusten, geniet dan van een drankje en een hapje in één van NEMO’s horecagelegenheden.

Wat zit er bij jou tussen je oren?

Maak een Reis door de Geest in de gelijknamige tentoonstelling en doorgrond op interactieve wijze het mysterie van de hersenen. Ontrafel hersenspinsels, maak je brein in de war bij de spiegeltafel, speel het getuigenspel of doe de leugendetectortest. Uniek is De Emotieherkenner, het computerspel Pong dat gespeeld wordt door gekke bekken te trekken.

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
Tijdens officiële schoolvakanties en in de maanden juni, juli & augustus is NEMO ook op maandag open.
Tevens open op maandag 13 april (Pasen) en maandag 1 juni (Pinksteren).

Gesloten: 1 januari, 30 april, 25 december

Toegangsprijzen

Vanaf 4 jaar: € 12,50 per persoon
Kinderen tot en met 3 jaar: gratis
Studenten (op vertoon van
geldige studentenkaart): € 6,50 per persoon

 

science center NEMO
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
http://www.nemo-amsterdam.nl

Bear