Marsepeinmuisjes
![]() |
|
Ingredienten
|
|||
Bereiding
1. Gemalen amandelen en poedersuiker in een middelgrote kom mengen en middenin een kuiltje maken. Eiwit toevoegen met een houten pollepel en goed roeren. Naar wens essence toevoegen.
Deeg op een plank in 5 minuten droog kneden. Met plasticfolie bedekken en 10 minuten in de koelkast leggen. 2. Marsepein in 16 gelijke porties verdelen en hier rolletjes van maken; 2 kleine stukjes eraf halen voor de oortjes. Rest van 3. Schuin boven de oogjes 2 gaatjes prikken. Overgehouden 4. Een tweede gaatje prikken achterin de muis en hier een lint in steken. 2 dagen laten drogen en dan in een afgesloten |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. Met een pollepel eiwit bij de gemalen amandelen plus poedersuiker voegen. | 2. Voorkant van een stuk marsepein tot een muizengezichtje vormen. | 3. Stukjes marsepein in de gaatjes boven de oogjes prikken voor de oortjes. | 4. Een kleurig lint achterin de muis steken voor de staart. |