Monchoutaart met kiwi
Print Monchoutaart met kiwi
Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur opstijven
Personen: 12-14 personen
Categorie: Gebak

Ingredienten

  • 175 g (bastogne)koeken
  • 100 g gesmolten boter
  • 400 g verse roomkaas
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1½ dl slagroom, stijfgeklopt
  • 6-8 kiwi’s (groen en geel), geschild, in plakjes

Bereiding

  1. Verkruimel de koekjes en meng ze met de boter.
  2. Druk dit mengsel op de bodem van een ingevette springvorm van 22-24 cm doorsnede en laat dit in de koelkast opstijven.
  3. Klop de roomkaas los met de suiker.
  4. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor.
  5. Schep dit mengsel op de koekjes in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Laat de taart  circa 2 uur opstijven in de koelkast en garneer de taart met plakjes kiwi.

 

Opmerking
 
Bron: Libelle

 

Bear