Kipreepjes met zoetzure ananassaus
Print Kipreepjes met zoetzure ananassaus
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Categorie: Hoofdgerecht
Recept is van: Jannekes recepten

Ingredienten

  • 60 gr bloem
  • 1 el kipkruiden
  • 4 kipfilets
  • 2 eieren
  • 150 gr paneermeel
  • olie, om te bakken 

 

 
Bereiding:
  • Meng de bloem met de kruiden in een plastic zak.
  • Voeg de in reepjes van 2 cm gesneden kip toe en schud de zak tot de reepjes volledig bedekt zijn.
  • Klop de eieren los in een schaaltje en doe de paneermeel in een plastic zak.
  • Doop steeds enkele kipreepjes in het losgeklopte ei en schud ze in de zak met paneermeel tot ze helemaal bedekt zijn.
  • Leg de reepjes op een bord wat bedekt is met bakpapier en zet ze 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit 3 cm olie in een koekenpan tot 180ºC. Bak de reepjes in porties in 3-5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met zoetzure ananassaus
 
 
 
 
 

 

Bear