Arretjescake
Print Arretjescake
Bereidingstijd: 10 minuten
Categorie: Gebak
Recept is van: Koopmans

Ingredienten:

  • 150 g zachte boter
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 60 g cacao (6 el)
  • 200 g lekkere biscuit

Keukengerei:

  • Cakevorm
  • Aluminiumfolie
Bereiding:
  • Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Meng ondertussen de suiker met de cacao.
  • Voeg daar de gesmolten boter aan toe en roer het totdat het egaal is.
  • Schenk een dun laagje chocolademengsel in de cakevorm.
  • Leg daar een laag biscuitjes op.
  • Herhaal dit een aantal keer en sluit af met een laagje chocolade.
  • Laat de arretjescake 1 nacht opstijven in de koelkast
Tip
Je kunt ook een arretjescake maken van koekkruimels. Daarvoor volg je de algemene bereidingswijze, maar je breekt de biscuits in stukjes.
Dit roer je door het chocolademengsel en je verdeelt deze bal over de cakevorm
 
 

 

Bear