Frambozenbavarois met bloedsinaasappel
|
Ingredienten
|
|
Bereiding
1. Breng de frambozenpulp met de suiker aan de kook. Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en roer ze door de frambozenmassa. Laat dit afkoelen totdat de massa gaat ’hangen’ (dikker worden). 2. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte, houd één eetlepel apart en vermeng 3. Schil de bloedsinaasappelen en snijd de partjes eruit. Knijp het sap uit de overgebleven velletjes en breng dit samen met het sinaasappelsap aan de kook. 4. Los het aardappelzetmeel op met iets water en giet het bij het sap totdat dit 5. Leg de partjes bloedsinaasappel op de bavarois en lepel de afgekoelde saus eromheen. Snijd de blaadjes munt in fijne reepjes en strooi deze over de sinaasappelstukjes. 6. Druppel de apartgehouden lepel slagroom in de saus en trek er met een prikker hartjes van. Decoreer eventueel nog met een suikerhekje. |
|
Opmerking
Dit is Ads tv-recept van Ad Janssen voor TrosKompas. |