Bereiding
- Breng 350 ml slagroom met het opengesneden vanillestokje en een snufje zout bijna aan de kook.
- Laat het dan 20 minuten op een kookplaatje intrekken. Er komt een vel op maar die hoef je er tijdens het intrekken er niet af te halen, door het vel er op te laten drijven blijft de smaak beter behouden. Haal na 20 minuten het slagroom van het vuur af, schep het velletje eraf, doe er 200 gram suiker
- Roer het mengsel tot de suiker geheel is opgelost.
- Het mengsel moet nu tot kamertemperatuur afkoelen.
- Klop met een mixer 250 gram ongezouten roomboter (die op kamertemperatuur is) tot een glad mengsel, en voeg al mixend de slagroom erbij. Klop het op zodat het mengsel piekt.
- Smelt 400 gram pure chocolade au bain marie en schep een mooi laagje in een bonbonvorm.
- Laat de chocolade in de bonbonvorm hard worden.
- Vul dan een slagroomspuit met het slagroommengsel en en spuit dit in de bonbonvorm en laat weer hard worden.
- Haal dan de bonbons voorzichtig uit de bonbomvorm.
- Eventueel kan je overtollig chocolade, of gaatjes in de chocolade wegstrijken met een lepeltje die je onder de hete kraan hebt gehouden.
- Je kan de slagroom bonbons bewaren in de koelkast, maar je kan ze ook invriezen, want je kan er echt heel veel mee maken met de slagroomvulling
|