Opgevulde eieren: 7 variaties
Print Opgevulde eieren: 7 variaties
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 6-8 personen
Categorie: Hapjes

Basis Benodigdheden

  • 8 hardgekookte eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • peterselie
  • spuitzak

vulling: zie de 7 variaties

 

 

Bereiding
 
Pel de eieren en halveer ze. Haal de dooiers eruit en meng het eigeel met de mayonaise. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe vulling in een spuitzak en vul de eieren hiermee op. Versier met peterselie.

variaties vullingen:

Gerookte zalm:
Meng de basisvulling met 100 gram fijngesneden zalm
Voeg een weinig citroensap toe en versier met een takje dille.
 
Garnalen:
Meng 50 gram garnalen onder het eigeel en besprenkel met een weinig citroen. Werk af met peterselie of dille.
Gerookte forel:
Meng 100 gram fijngesneden stukjes forel onder het eigeel.
 
Kip:
Meng 100 gram fijngesneden gebakken of gebraden kip onder het eimengsel.
 
Rauwe ham:
Snij 100 gram ham in blokjes en meng deze onder het eimengsel. Garneer met peterselie.
 
Tonijn, tomaat en olijven:
Meng 50 gram fijngesneden tonijn, samen met fijngesneden blokjes tomaat onder het eimengsel. Garneer met een halve olijf.
 
Sjalotje:
Meng het eigeel met wat mosterd en een fijngesneden sjalotje. versier met peterselie. 
 
 
Opmerking
 
Bron: Kookplaza
 

 

Bear