Amuses
Print Amuses
amuse.jpg
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 26
Herkomst: Nederland
Categorie: Hapjes – Amuse
Recept is van: M. Geurts

Ingredienten

  • 80 cupjes
  • 8 Hollandse nieuwe
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram gekookte ham
  • 150 gram zachte leverworst
  • 100 gram gerookte zalm
  • 200 gram zachte mon-chou
  • 1 dl. crème fraîche
  • zalmeitjes
  • sjalotten
  • 1 rode punt paprika
  • kleine augurken
  • kappertjes
  • bieslook
  • peterselie
  • dille

Benodigdheden

  • spuitzak met kartel spuitstuk
  • keukenmachine
Bereiding
 
We serveren verschillende hapklare amuses in kleine cupjes, o.a. kaas-, ham-, lever-, zalmcrème en stukjes Hollandse nieuwe. We rekenen op ca. 3 cupjes per persoon.
De helft van de bieslook zeer fijn snijden. Drie sjalotten in dunne ringen snijden.
Snij van de paprika een brunoise en julienne. Wegzetten tot gebruik.
Meng de kaas, zalm, ham, afzonderlijk, in een keukenmachine met een paar lepels mon-chou of crème fraîche tot een spuitbare crème. Doe alles apart in kommetjes.
Meng door de kaascrème een beetje paprika brunoise, door de ham, bieslook, door de zalmcrème, een paar theelepeltjes kappertjes en peterselie.
De leverworst fijn draaien en er fijn gesneden augurkjes door mengen.
Haringen schoonmaken en in kleine stukjes, die in de cupjes passen, verdelen. Tot gebruik koel zetten.
Presentatie
Zet cupjes klaar op het werkblad. Spuit de verschillende crèmes in de cupjes.
Leg de stukjes haring in de cupjes, garneer met sjalotringen en zalmeitjes.
De overige crèmes garneren met groen, paprikajulienne, zalmeitjes enz.
Over de serveerschalen verdelen (gemengd).
Koel zetten tot gebruik.

 
Opmerking
 
bron: de vorket
Bear