|
Bereidingstijd: |
25 min + suddertijd |
Personen: |
4 personen |
Herkomst: |
Nederland |
Categorie: |
Hoofdgerecht |
|
Ingredienten
- 800 gram rundvlees (magere rib of runderlappen)
- 50 gram zachte margarine of 40 gram vloeibaar bak- en braadprodukt
- 4 uien
- 1-2 teentjes knoflook
- 3 winterwortelen
- 5 dl runderbouillon
- 1 blikje tomatenpuree (a 70 g)
- peterselie, selderijblad, peper
- 200 gram champignons
- eventueel enkele olijven
- bloem, maizena of allesbinder
|
Bereiding
- Snijd het vlees in middelgrote blokjes.
- Verhit de margarine of het vloeibaar braadprodukt in een pan met een dikke bodem, zodat het vlees later niet zo snel aanbakt.
- Bak het vlees aan alle kanten bruin.
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze in plakjes.
- Voeg de wortel toe aan het vlees, samen met de bouillon, tomatenpuree, fijngeknipte peterselie, selderijblad, peper en eventueel zout.
- Laat het vlees afgedekt, circa 3 uur zachtjes sudderen.
- Zeef de saus, haal het vlees eruit en doe dit terug in de saus.
- Voeg de schoongeborstelde champignons in plakjes gesneden en eventueel wat olijven toe.
- Bind de saus eventueel met (water) aangemengde bloem, maizena of allesbinder.
- Serveren met gekookte aardappelen, macaronie of spaghetti en gemengde sla.
|
Opmerking
Bron: Nederlandse Hartstichting