Provencaals rundvlees
Print Provencaals rundvlees
 
Bereidingstijd: 25 min + suddertijd
Personen: 4 personen
Herkomst: Nederland
Categorie: Hoofdgerecht

Ingredienten

  • 800 gram rundvlees (magere rib of runderlappen)
  • 50 gram zachte margarine of 40 gram vloeibaar bak- en braadprodukt
  • 4 uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 3 winterwortelen
  • 5 dl runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (a 70 g)
  • peterselie, selderijblad, peper
  • 200 gram champignons
  • eventueel enkele olijven
  • bloem, maizena of allesbinder

 

Bereiding
 
  1. Snijd het vlees in middelgrote blokjes.
  2. Verhit de margarine of het vloeibaar braadprodukt in een pan met een dikke bodem, zodat het vlees later niet zo snel aanbakt.
  3. Bak het vlees aan alle kanten bruin.
  4. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in plakjes.
  5. Voeg de wortel toe aan het vlees, samen met de bouillon, tomatenpuree, fijngeknipte peterselie, selderijblad, peper en eventueel zout.
  6. Laat het vlees afgedekt, circa 3 uur zachtjes sudderen.
  7. Zeef de saus, haal het vlees eruit en doe dit terug in de saus.
  8. Voeg de schoongeborstelde champignons in plakjes gesneden en eventueel wat olijven toe.
  9. Bind de saus eventueel met (water) aangemengde bloem, maizena of allesbinder.
  10. Serveren met gekookte aardappelen, macaronie of spaghetti en gemengde sla.

  Opmerking

  Bron: Nederlandse Hartstichting

Bear