Soepstengels met Serrano
Print Soepstengels met Serrano
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10
Categorie: Fingerfood
Recept is van: foodfantasies.nl

Ingredienten

  • 10 soepstengels (gressini)
  • 10 blaadjes basilicum
  • 10 dunne plakjes Serrano-ham
  • 100 gram pesto

Voor 250 gram pesto

  • 60 gram verse basilicumblaadjes
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gram pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
 

Wrijf de basilicum, kaas, knoflook en pijnboompitten in een vijzel fijn. Voeg de olie geleidelijk toe tot er een korrelige pasta ontstaat. Bij grote hoeveelheden kan men ook de food processor gebruiken. Leg een blaadje basilicum om de soepstengel en rol voorzichtig de Serrano-ham eromheen.

Je kunt de basilicum ook vervangen door bijvoorbeeld rucola.

Opmerking
 

bron: www.foodfantasies.nl

 

Bear